Jos kolmesta aiheesta päädyn siihen, että haluan kirjoittaa jommastakummasta kahdesta ensimmäisestä, ja tiedostan että sellaisessa tilanteessa yleensä päädyn lopulta kirjoittamaan kolmannesta, olisiko minun syytä alkaa alunperinkin kirjoittaa siitä? Ilmeisesti poissulkeutuvissa on jotain, koska aina palaan niihin - mutta ne muut vaikuttavat vähän enemmän mielenkiintoisilta! Ja minä pidän mielenkiintoisuudesta.
Toisessa toisaalta käsitellään politiikkaa, ja siitä kuvittelen että en pidä.
Toisaalta se, että en pidä siitä, voisi hyvinkin ajaa minut kirjoittamaan juuri siitä.
... tämä on hankalaa.

Tulin tänään ajatelleeksi, että en minä nyt ehkä sentään niin kauhea ihminen ole. Tai siis, en kai? En sen huonompi tai typerämpi kuin muutkaan, erilainen vain kuin jotkut ja varmaan samanlainen kuin toiset (tai joiltain osin erilainen ja toisilta samanlainen, koska ei sovi olla liian mustavalkoinen). Ja loppujen lopuksi, vaikka ihmiset olisivat kuinka samanlaisia, olen melko varma siitä että on jokaisessa jotain omaakin. Mitä järkeä missään muuten olisi.
En kyllä silti aio uskoa, että olisin jotenkin kelvollinen.

Olisikohan muuten jännää kokea suuri maailmankuvan mullistuminen?

Minusta on hassua, että ihmiset eivät koskaan opi. Jo antiikin ajalla ihmiset yrittivät laatia täydellistä kokoelmaa kaikesta kirjallisuudesta ja muusta tiedetystä, eikä se onnistunut. Ihmiset ovat läpi historian sitä yrittäneet, kuka millaisellakin menestyksellä, mutta täydellistä ensyklopediaa ei ole tehty.
Ja sitten kerrottiin, että yhä vain laaditaan kaikenlaisia kirjallisuuskokoelmia. Fennica vuodelta 1996! Eivätkö ihmiset opi, vai onko vähän pienempää kokonaisuutta helpompi hallita?
Toisaalta tuollaiset suunnitelmat ovat silti melko pitkälle loistavuutta. Kuinka ihmiset oikeasti jaksavat olla niin yritteliäitä, vaikka se ei koskaan ennenkään ole onnistunut.

Sain tänään bussista heijastimen. Hahs.
Juuri sellaisesta bussista, joka on aina täynnä lapsia. Alan ehkä varovaisesti sietää niitä... no, ei millään pahalla. Tietenkään.
Vättelen kirjoittamasta esseetä aiheesta jota en ole valinnut saati kumminkaan osaa, kyllä.

Päivän linkki (koska loistavuutta ja marraskuu): Sua seuraan.